Se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR, etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V

Contin o pulbere uscata tip ABC-E , menita sa actioneze cu eficienta asupra inceputurilor de incendii din clasele A,B,C si E(max. 1000V).

Stingatoarele cu pulbere tip P sunt presurizate permanent cu azot , gaz ecologic fara variatii de presiune la schimbari de temperatura.Presiunea de incarcare sau de lucru a stingatorului este de 14-15 bari. Sunt prevazute cu supapa de siguranta , astfel incat sa nu prezinte pericol de explozie (in cazul situarii acestuia langa un focar de incendiu etc.).

Temperatura admisa a stingatoarelor cu pulbere:     -20°C … + 60

Pe stingatoarele tip P este prezent un manometru de control , rolul acestuia fiind de a detecta din timp stingatoarele defecte , pentru a le inainta spre service , sau altfel , pentru a le evita in cazul unui incendiu.

Este strict interzisa actionarea acestor stingatoare in cazul clasei de incendiu “D” (pretabil in industrie , referitor la metalele inflamabile precum magneziu , aluminiu etc.).

Stingatoarele ,incarcatura si toate subansamblele sunt concepute si fabricate in conditiile impuse de normativele in domeniu , cat si sub certificarile calitatii , ale managementului mediului inconjurator si ale sigurantei in exploatare.