Se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din calsele B si C, fiind recomandate pentru stingerea incendiilor de natura electrica (echipamente electrice cu tensiuni pana la 1000 V): computere, centrale telefonice, incaperi cu aparatura electica si electronica, tranformatoare, etc

Stingatoarele tip G contin ca agent de stingere bioxid de carbon (CO2) sub presiune.Presiunea de incarcare sau de lucru a stingatorului este de aproximativ 150 bari. Sunt prevazute cu supapa de siguranta , astfel incat sa nu prezinte pericol de explozie (in cazul situarii acestuia langa un focar de incendiu etc.).

Temperatura admisa pentru stingatoarele cu spuma aeromecanica: -40°C … + 50°C.

Pe stingatoarele tip G nu este prezent manometru de control , fapt datorat presiunii foarte ridicate din corpul stingatorului.

Nu este recomandata actionarea acestor stingatoare in cazul clasei de incendiu “A” (presiunea ridicata poate raspandi bucati aprinse din elemente precum lemn , hartie , textile etc. , provocand astfel extinderea focarului) sau “D” ( intrucat bioxidul de carbon la temperatura foarte scazuta in contact cu metalele inflamabile aprinse poate provoca reactii neanticipate sau raspandirea de aschii de metal incandescente).

Stingatoarele ,incarcatura si toate subansamblele sunt concepute si fabricate in conditiile impuse de normativele in domeniu , cat si sub certificarile calitatii , ale managementului mediului inconjurator si ale sigurantei in exploatare.