Hidrantul de suprafata se monteaza pe retelele de distributie a apei cu presiunea nominala pina la Pn 10 si se racordeaza tuburile de refulare STAS 2164-94 sau motopompele unitatilor de pompieri, pentru alimentare cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati.

Hidrantul subteran se monteaza pe retelele de distributie a apei cu presiunea nominala Pn 10, la care se racordeaza hidrantul portativ STAS 695-76 sau hidrantul portativ cu robinente STAS 695-85, pentru alimentare cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati. In pozitia inchis, un hidrant intrerupe complet curentul de apa.

La deschiderea completa a acelui hidrant suprateran portativ , elibereaza o sectiune de trecere egala cu sectiunea scaunului ventilului. Hidrantii sunt prevazuti cu un dispozitiv de golire care se deschide automat la inchiderea acestui hidrant si se inchide tot automat la deschiderea acestuia. Partea supraterana a acestor hidranti este protejata la exterior prin vopsire cu o vopsea rezistenta la actiunea apei si a intemperiilor.

Partea subterana si suprafetele interioare ale pieselor care vin in contact cu apa se vopsesc cu o vopsea rezistenta la actiunea apei si la coroziune. Un hidrant se livreaza cu ventilul in stare inchisa.

Hidrantul suprateran DN se executa in trei variante

  • HIDRANT PORTATIV TIP 2C/2B DN80 CU ROBINET
  • HIDRANT PORTATIV TIP 2C/2B DN100 CU ROBINET
  • HIDRANT PORTATIV TIP 1B/1C DN80 CU ROBINET